Work, rest and stay all in one place.

Uudet työtavat, uusi tyyli.

Pääsimme tutustumaan uuden VALOn tiloihin heti syyskuun avajaisten jälkeen. Oli hienoa nähdä VALO Hotel & Workin upeat uudet tilat ja kuvata samalla tämän syksyn malliston uusia tyylejä. Asuihin valittiin mukavuutta, edustavuutta, monikäyttöisyyttä ja mietittiin erilaisia tilanteita työpäivän aikana – asuja niin work ja after work -tilaisuuksiin. VALOn myyntitiimistä Nina, Ruut ja Laura heittäytyvät meille malleiksi varmoin ottein. Samalla kurkistimme VALOn myyntitiimin arkeen, joka koostuu lukuisista kokouksista, asiakastilaisuuksista, tapaamisista ja uuden VALOn tilojen esittelyistä – me lähdimme uteliaana mukaan tutustumaan!

VALO Hotel & Workin VALO-pihaan tulvii luonnon valoa.

Ensin tulivat avokonttorit, etätyöpäivät, sitten työpaikat ilman omia työpisteitä. Nytkö ei tarvita enää edes toimitiloja? Etätyö, Teams-kokoukset ja Zoom-”työmatkat” ovat tätä päivää. Ovatko toimistohotellit, tarvittaessa vuokrattavat työhuoneet, kokoustilat ja vaihtuvat työpisteet tiimin koon, asiakkaan tarpeiden tai tilaisuuden mukaan uusi normaali? Tämän VALO Hotel & Work oivalsi ja otti huomioon uuden hotellin suunnittelussa jo vuosia sitten. VALO tarjoaa nyt aivan uudenlaiset puitteet työntekemiselle sekä työstä palautumiseen.

VALO Hotel & Workin myyntitiimi heittäytyi mallin töihin

Valo Shoot 2020

Ruut, Laura ja Nina – esittelivät VALOn tiloja ja testasivat uusia työvaatteita. Asut tuntuivat omilta, koska useampi vaate jäi mallien matkaan.

Ruutilla on päällään PBO:n super mukava Gammi dress (149€), joka on ajaton ja sillä voi mennä moneen eri tilaisuuteen. Puuvillamekko on myös super mukava päällä ja sopii ihan jokaiseen päivään. Lauralla valkoisen kauluspaidan päällä trendikäs Bruun Bazaarin liivi (139€). Ninalla Rue de Femmen Betina dress (139€), joka on pitkien saappaiden kanssa on tämän syksyn trendikkäin tyyli.

Nina Tuominen näytti upealta tässä lookissa.

Nina ihastui Mos Moshin Blake-housuihin. Ne kuuluvat luottohousujen parhaimmistoon. Pitkäjalkaiselle Ninalle malli olikin täydellinen! Dante6:n Mendo-paitis (119€) toimii ihan sellaisenaan ja materiaali on erittäin helppohoitoinen “japanin silkki”. Nyt puimme jakun sijaan päälle vielä Second Female:n neuletakin (179€). Viaminnet korvikset (vihreä/musta Glam Feathers 59€) ja UNNAS:n / Jeffrey Campbelin croco-nilkkurit viimeistelivät lookin.

Nina vei meidät hotellikierroksella rakennuksen katolle, josta on hulppeat maisemat yli Helsingin ja näkyy koko Ruskeasuo, aina Helsingin keskustaan asti. Wellness-alue löytyy myös rakennuksen katolta ja mikäs siinä on katsellessa kaupungin kattoja suoraan saunan lauteilta.
Käsinveistetyissä hirsisaunoissa oli aivan täydelliset löylyt! 

Hotellit ovat tyhjinä päivisin, toimistot iltaisin

VALOssa tämä oivallettiin jo kauan ennen kuin koronaepidemia muutti työtapamme ja lisäsi etätyön ja virtuaalikokousten tarvetta entisestään. Hotellit ovat normaaalisti tyhjinä päivisin, toimistot iltaisin – VALO halusi lisätä tilojen käyttöastetta monikäyttöisillä tiloillaan. Upeaa ajattelua! Kun saman katon alta löytyy eri kokoisia huoneita erilaisiin työ- ja majoistustarpeisiin sekä laadukas ravintola ja upea Wellness-osasto palautumiseen niin alkavat työ- ja majoitusolosuhteet olla kohdillaan!

Laura Jokinen nauttii hetken iltapäiväauringosta

Laura nauttii hirsisaunan seinustalla hetken alkusyksyn lämpimästä auringosta. Kyllä asiakkaiden kelpaa, kun työpäivän jälkeen voi tulla tänne saunomaan ja nauttimaan ulkoaltaan poreista.

Asujen kerroksellisuus ja monikäyttöisyys on mielestämme päivän sana ja se että työlookista saa pienillä mausteilla käyttökelpoisen moneen eri tilaisuuteen. Lauran asu “maustettiin Viaminnetin mustavalkoisilla korviksilla ja UNNAS:n malliston Jeffrey Campbel -kengillä, joista mustavalkoisen läpän saa myös pois. Mustat suorat housut ja valkoinen paitis kuuluvat luottovaatteisiin, joille on käyttöä aina. Tässä Bruuns Bazaarin Cindy pant (109€) ja Mos Moshin paitis (119€) sekä PBO:n merinoneuletakki (199€).

Poreallas ulkona oli aivan täydellinen kokemus alkusyksyn ilta-auringossa, josta pääsimme kuvausten jälkeen nauttimaan! Allas on varmasti upea myös talvella kun ilma on kylmä ja altaan vesi lämmintä – täytyy ehdottomasti lähteä testaamaan Wellness-alue uudelleen!

Kylmävesiallas oli mahtava kokemus! Se sijaitsee aivan hirsisaunojen vieressä ja jopa kylmiä vesiä kaihtava kirjoittaja kävi tuossa dippaamassa useampaan kertaan – olo oli sen jälkeen todella rentoutunut!

Etäpalaverit ovat tätä päivää! Hyvästi turha matkustaminen ja kuluttavat kokousmatkat!

Maailma muuttuu ja meidän on muuttuttava sen mukana. Kalliit työmatkat ja isot kokoukset ovat osittain historiaa. Toimiva tekniikka, langattomuus ja mahdollisuus valita aika ja paikka, josta kokoukseen osallistuu on enemmän tätä päivää. Iso joukko pieniä tai keskisuuria yrityksiä toteaa keskellä tätä korona-aikaa, etteivät tarvitse entisen kokoisia toimitiloja tai toimistoa ollenkaan.
Moni yritys miettii varmasti vaihtoehtoja, kuinka karsia kiinteitä kuluja, kuinka pitää työnteko mielekkäänä ja kannattavana, kuinka koota yhteen tiimi ja asiakkaat ja tarjota tilat, jotka toimivat moneen eri käyttöön.

Osa yrityksistä tarvitsee tilaa vain päiväksi. Osa useammaksi. Osa korvaa toimitilan kokonaan vuokraamalla kokoisensa VALO Work- jäsenyyden. Osa tarvitsee työtilaa ja majoittumista vain projektin ajaksi. Joskus projektien pituus on useamman viikon, jolloin kodinomaiset, viihtyisät tilat ja mahdollisuus liikuntaan ja palautumiseen on entistä tärkeämpää.

Hotellihuoneet muuntuvat rauhallisiksi työhuoneiksi. Illalla taas hiljaisiksi makuuhuoneiksi. Lisäksi päivän aikana käytössä ovat VALO Workin jaetut työtilat, kokoushuoneet ja ravintolat – kaikki mitä tarvitaan toimivaan työpäivään.

VALOn huoneet ovat erikokoisia tarpeiden mukaan. Huoneet ovat äänieristettyjä ja sopivat niin rauhalliseen
työntekemiseen kuin nukkumiseenkin.

Hybridimalli mullistaa työntekemisen

” Hybridimalli” osa ihmisistä paikalla, osa etänä, osa yöpyy, osaa menee kotiin yöksi taitaa olla kansainvälisten tiimien arkea. Tällöin tarvitaan erityisen toimivat puitteet ja varma kokoustekniikka, jotta työpäivät sujuvat, eikä aika mene yhteyksien virittelyyn. Kun käytössä on ammattilaiset hoitamassa kokoustekniikan ja järjestelyt, voi itse keskittyä itse asiaan.

Varmaa on se, että kun pakettiin lisätään samaan hintaan yöpyminen, vapaasti käytössä oleva sauna, wellness-alueen käyttö ja hyvä ravintola, on valinta helppo tehdä:
VALO Hotel & Work ratkaisi nämä tarpeet yhdistämällä toimiston ja hotellin.

No mitä sitten nykyään töihin puetaan päälle?

Laura otti hetkeksi oman huoneen ennen yhteistä kokousta.

Sitä moni ihmettelee, päivittelee, kun ei enää tarvita mitään, kun istutaan vain kotona ja osallistutaan etäpalavereihin. No varmaa on se, että työpukeutumisen mukavuus ja monikäyttöisyys on uusi must. Ja se, että näyttää etänä ja videoruudulla edustavalta (vaikka jalassa sitten olisi vaikka ne verkkarit), antaa itselle tarvittavaa itsevarmuutta ja fiiliksen, että olemme töissä. Juuri siksi, sinun itsesi vuoksi suosittelemme pukeutumaan töihin samoin, kuin pukeutuisit toimistolle  – no ehkä pikkuisen rennommalla twistillä.

”Palasin aikaisempaan pukeutumistyyliini, koska tajusin, että se parantaa henkistä asennoitumistani työnteon aikana”, 26-vuotias Khan sanoo.

Hesarissa oli juuri kiinnostava juttu aiheesta “työpukeutuminen” ja etätöiden vaikutus pukeutumiseen. Aihetta on alettu tutkia nyt koronan ja lisääntyneiden etätöiden vuoksi.

Yhteyksiä vaatteiden, aivojen toiminnan ja tuottavuuden välillä selvitelleet tutkijat ovat jo aikoja sitten huomanneet, että pukeutuminen nimenomaan työntekoa varten voi parantaa suorituskykyä. Jotkut tutkijat suuntaavat nyt huomionsa siihen, kuinka nämä tekijät vaikuttavat pukeutumiseen etätyötä ja Zoom-kokouksia varten.”

Vaatteilla saattaa nyt olla joillakin tavoin jopa entistä suurempi vaikutus, koska näemme etäyhteyksillä usein myös itsemme ja oman vaatetuksemme. Se tuo pukeutumiseen liittyvän symboliarvon entistäkin lähemmäs omaa tietoisuuttamme”, kertoo tohtori Adam Galinsky.

TOINEN tärkeä vihje kotona työskenteleville: vaatteilla voi olla väliä myös siinä vaiheessa, kun on tullut aika lopettaa.

”Sonnustautuminen rentoutumis- tai kotivaatteisiin lähettää aivoille viestin, että voin nyt rentoutua ja vaihtaa vapaalle eikä minun enää tarvitse toimia tällä korkealla tietoisuuden tasolla”, sanoo organisaatiopsykologi Cathleen Swody, joka oli myös perustajaosakkaana yritysjohtajien valmennusyrityksessä nimeltä Thrive Leadership.

HS 4.10.2020

No mitä sitten nykyään töihin puetaan päälle?

Ihana Ruut ja after work fiilis!

Tämä ajatus sopii yhtä hyvin työpukeutumiseen, kun töitä tehdään hotellissa. Päälle puetaan päivällä ”päivävaatteet” ja illaksi vaihdetaan ”iltavaatteet”. Joskus päivä vedetään läpi käytännön syistä samassa puvussa tai mekossa. Tällöin vaatteiden monikäyttöisyys ja laatu korostuvat. Niiden on pysyttävä rypistymättömänä ja ” raikkaana” koko päivän. Eli materiaalivalinnat ovat tärkeitä. Luonnonmateriaalit kuten silkki, villa ja puuvilla hengittävät paremmin eivätkä ala päivän aikana haisemaan. Yksi hyvä ratkaisu on valita yläosaksi silkkipaita tai neule, joka ei hikoile eikä rypisty ja alaosaksi rypistymättömät hame tai housut -asu voi silti olla asiallinen, mukava tai näyttävä tilanteen mukaan.

VALO Hotel & Work ratkaisee tämän vaatteidenvaihdon upeasti! Voit käydä työpäivän jälkeen virkistäytymässä wellness-alueella, nauttimassa ulkoporeammeen poreista, virkistäytymässä saunassa ja kylmäaltaassa. Tämän jälkeen on kiva laittautua wellness-alueella tai omassa huoneessa illalliselle.

Nina ja Ruut after work drinkeillä

Olimme sopineet kuvauspäivän päätteeksi treffit VALOon. Allekirjoittanut jäi sinne myös yöksi, joten laittauduimme kaikki neljä daamia iltaan huoneessani, joten ilmassa kuplivaa tyttöjen tunnelmaa.
Oli todella ihana tapa päättää työviikko ja työpäivä näin!
Ja täytyy kyllä todeta: tämä oli yksi parhaista työpäivistä ikinä

Maistuva illallinen ravintola Suo:ssa

Kiitos VALO Hotel & Work!

Nyt Malou C. n asiakkaana voit kokeilla työpäivää VALOn jaetuissa työtiloissa yksin tai yhdessä tiimisi kanssa ilmaiseksi:

Jos haluat testata myös wellness-aluetta ja majoittumista, niin kurkkaa syyskampanja:

Koe kaikki itse vaikka pikkujoulujen aikaan tai käy testaamassa työpäivää näissä puitteissa!

Valoisin terveisin,

Mikaela
Malou C.

Kiitokset Laura, Nina ja Ruut heittäytymisestä mallin rooliin sekä upeasta koko päivän Valo-kokemuksesta!

Tyyli: Mikaela / Malou C.
Kengät: UNNAS
Kuvat: Hash Varsani / Atelier digital 

(kuvat: © Hash Varsani 2020 | Atelier Digital Oy)