Omalla tyylillä

Mitä tyylisi kertoo sinusta? Jokaisella meistä on oma brändi, habitus, mielikuva ja tyyli. Joskus sitä pitää vahvistaa, joskus muokata hitusen johonkin suunt…

Mitä tyylisi kertoo sinusta?

Jokaisella meistä on oma brändi, habitus, mielikuva ja tyyli. Joskus sitä pitää vahvistaa, joskus muokata hitusen johonkin suuntaan, joskus tehdä se kokonaan näkyväksi. Mieleenjääminen voi olla pienestä kiinni; värit, tyyli, olemus, eloisuus, itsevarmuus, ihmisen persoonallisuus, muodostavat kokonaisuuden ja mielikuvan. Ihan niin kuin markkinoinnin ammattilaiset brändäävät tuotteita ja palveluita meidän jokaisen tulisi meidän ihmisten miettiä itseään ja tyyliään omana käyntikorttinaan.

 “Kuka olen, mitä edustan, miten teen arvoni ja asenteeni näkyväksi? Mihin uskon, mihin en usko, minkälaisen mielikuvan haluan herättää?

“Suomi-mausteilla” Marimekolla ja Terhi Pölkin kengillä.

”Pienet lapset, kiireinen arki, palataan äitiyslomalta työelämään, mennään uralla eteenpäin, tulossa on tärkeä tilaisuus, vaatekaapista ei löydy kunnollista päällepantavaa, tai siellä on liikaa kaikkea ja omaa tyyliä ei tunnu löytyvän.”

Tässä muutamia tyypillisiä syitä, miksi asiakas haluaa varata henkilökohtaisen My Style -tyylitapaamisen. Halutaan toimiva vaatekaappi, missä mitään ei ole liikaa ja vaatteet sopivat itselle, asut sopivat keskenään yhteen ja ne toimivat omaan arkeen. Se että asut sopivat itselle tarkoittaa myös sitä, että vaatteet tukevat asiakkaan tyyliä ja asiakkaan omaa “brändiä”.

Rakastan kohdata stailausasiakkaitani! Tapaaminen toimii siten, että asiakas varaa ensin ajanvarauskalenterista henkilökohtaisen My Style -tyylitapaamisen itselle sopivaan aikaan. Tapaamiseen on hyvä varata aikaa noin 1,5-2 tuntia. Ennen tapaamista kartoitamme aina asiakkaan tyylin, tarpeet ja toiveet tulevan tapaamisen osalta.

Tärkeää on ymmärtää, minkälainen asiakas meillä milloinkin on kyseessä ja mikä on se suurin tarve.

Minun tehtäväni tyylikonsulttina on kuulla se ”rivien välistä kerrottu”. Minulle muodostuu heti ensitapaamisessa ihmisestä tietty mielikuva. ”Ihanan naisellinen, särmä, upea asenne, ripaus rokkia, rohkea, asiallinen, power lady, hieman ujo, erittäin visuaalinen, tyyli tarvitsee selkeyttä tai wow-mikä tyyppi! Olen otettu, kuinka monta upeaa naista olen jo saanut työssäni kohdata ja millä luottamuksella he antautuvat ” käsittelyyni”. Vähän sama tilanne, kuin mennessäsi luottokampaajallesi tiedä̈t, että hän osaa hommansa ja tapaamisen aikana asiakas voi rentoutua.

Kuvasimme Emman päällä Mos Moshin uutta kevättä. Hän oli iloisesti yllättynyt selvästi laadukkaista materiaaleista sekä useista mahdollisista asuyhdistelmistä, jonka perusvaatteet, kuten tummansininen jakkupuku mahdollistavat.

Olipa se mielikuva asiakkaasta mikä tahansa, ryhdymme hommiin! Minä valitsen hänelle vaatteet sovitukseen, näemme sovitusvaiheessa lopulliset koot. Otamme kuvat, kirjaamme koot ja valinnat ylös. Aloitamme yleensä aina perusasioilla: housut, hameet, alaosat. Kun niistä on löydetty sopivimmat siirrymme yläosiin, jakkuihin tai neuleisiin ja viimeistelemme kokonaisuudet. Lopputulos on, että meidän liikkeemme pienestä valikoimasta on syntynyt jokaisella tapaamisella aivan omanlainen kombo. Useimmiten siellä on vahvana jokin brandi, jonka brandityyli kuvastaa parhaiten asiakkaan tyyliä: naisellinen, business, minimalisti tai asiallinen, jota sitten ”maustetaan” omaan persoonallisuuteen sopien.

“Parasta on tyytyväinen asiakas, joka saa kerralla sen mitä odotti saavansa: itselleen sopivia asukokonaisuuksia.”

Se mitä hän saa kaupan päälle on asioinnin helppous, selkeyttä omaan tyyliinsä, kehuja ja vahvistusta vartalonsa parhaista puolista, oikean kokoisia vaatteita ja suunnitelman, miten asuja kannattaa täydentää, mitä laittaa hankintalistalle. Useimmiten kuluukin puoli vuotta, vuosi tai kaksi, ennen kuin tapaamme seuraavan kerran. Toisinaan emme enää tapaa, mutta asiakas voi silti olla täysin tyytyväinen tyyliinsä tai asuihinsa, koska kaikki toimii, sopii yhteen ja kestää käyttöä. Siksi laadukkaampien vaatteiden hankinta kannattaa! Siksi stylistin tai konsultin käyttö kannattaa, jos pukeutuminen tuntuu itselle vaikealta. Jos ja kun pukeutuminen ei kiinnosta ollenkaan. Jos oma vartalo ja koko tuntuu vaikealta jos oma tyyli tuntuu olevan hukassa.

Japani-kuvat Unsplash-kuvapankista. Emmalle tuttuja työmatkakohteita ovat mm. Kyoto ja Osaka.

Yksi My Style -asiakkaistani oli Emma Tullila, yrittäjä ja Hajime Solutions -konsulttifirman toimitusjohtaja. Emma tapaa työnsä puolesta paljon japanilaisia ja tietää, että Japanissa bisnespukeutuminen on melko muodollista, vaatteet ovat laadukkaita ja huolellisesti valittuja sekä koko kokonaisilme on huoliteltu. Suomesta on ollut hankala löytää vastaavia laadukkaita asukokonaisuuksia.

Emma halusi päivittää tyylinsä astetta huolitellummaksi, jotta tuntisi olonsa kotoisaksi huoliteltujen japanilaisten rinnalla. Ajattelin heti, kuinka Emma on täydellinen “Suomi-lähettiläs”, jonka tyyliin olisi kiva lisätä näitä Suomi-mausteita: Marimekkoa,

Terhi Pölkkiä tai Samujia. Siksi minun oli kysyttävä Emmaa meille blogi-malliksi! Emman ihana, punainen, pörröinen tukka saa olla juuri sellainen kuin on, ja yhdessä huolitellun pukeutumisen kanssa sillä voi jopa korostaa skandinaavista mielikuvaa.

Emman tyyliin ja väreihin sopisi erinomaisesti Terhi Pölkin kävelykengät. Siistit tennarit voi yhdistää mainiosti vaikka jakkupukuun siirtyessä paikasta toiseen, mutta tapaamisiin ehdottaisin näitä.

Emma on myös MIB:in perustajajäsen. Hän kertoi, kuinka hän äitiyslomalla kaipasi jotain aktiviteettejä joihin voisi mennä vaikka vauvan kanssa, ja kuinka hän tästä inspiroituneena perusti Mothers in Business -yhteisön. Mibissä on jäseniä tällä hetkellä yli 4000 ja he ovat käyneet aktiivisesti vierailemassa myös meillä Malou C.llä. Pukeutumispalvelumme tuntuu sopivan erityisen hyvin juuri ”MIB” -elämänvaiheeseen tai siinä vaiheessa, kun ollaan palaamassa äitiyslomalta työelämään.

“Skandinaavisten mausteiden lisääminen asuihin toimi hienosti ja auttaa Emmaa jäämään japanilaisten kumppanien mieleen. “

Tyyliterveisin,
Mikaela

Tyyli: Mikaela
Meikki ja hiukset: Pauliina Pusa
Kuvat: Emma Ronkainen

PS. Vaikka Malou C.n liike Kalasatamassa lopettaa, tyylikonsultoinnit jatkuvat!

Tapaaminen onnistuu jatkossa asiakkaan kotona, kaupungilla tai sovitussa paikassa ja ammennamme tyylin koko Helsingin tai verkkokauppojen valikoimista. Olen tästä jopa aika innoissani!

Aikoja voi varata ajanvarauskalenteristamme tai ottamalla minuun suoraan yhteyttä: mikaela @ malouc.com / 0405320366