Kurkista kauppiaan kaappiin

Malou C.n konseptiin kuuluu vahvasti ajatus siitä, että vaatteita ei oikeasti tarvitse olla niin paljon, kunhan ne toimivat keskenään …

(KUVA: Emma Ronkainen)

 

Malou C.n konseptiin kuuluu vahvasti ajatus siitä, että vaatteita ei oikeasti tarvitse olla niin paljon, kunhan ne toimivat keskenään yhteen, sopivat käyttäjälleen, ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä.

Tässä “kurkkaa kaappiin” -juttusarjassa, me esittelemme erilaisia tyylejä, tyyppejä ja kuvaamme heidän kaappinsa kulmakivet. Tervetuloa tässä jutussa meille!

PBO:n silkkimekko ei ole kovin usein käytössä, niin ihana kuin se onkin. Siksi se olla näkyvillä. Hollannista tuotu vaatekappi kätkee sisäänsä niin pinottavat vaatteeni kuin kirjat ja paperitkin. Kaapin oveen on kiva ripustaa roikkuvat pitkät mekot tai vaikka seuraavan päivän setti. Taulu: Anne Karilahti “Kun palaset loksahtavat paikoilleen” Kaapin päällä oleva ölyjyvärityö on äitini maalaama lapsuudenkuva.

Vaatekauppiaan kotona vaatteet saavat näkyä


Asun kolmisin kahden lapseni kanssa. Tyttäreni on saanut meillä isoimman makuuhuoneen, hänen kanssaan jaamme vaatehuoneen, jossa on säilytetään vaatteita, jotka eivät juuri nyt ole käytössä sekä kaikki teinityttäreni aarteet, korut, kengät, laukut, rekillä pääosin second hand -hankinnat. Itse huomaan, että kun ne lempi ja luottovaatteet ovat esillä ja tuuletettuina, niin aamuisin vaatteiden valinta on huomattavasti helpompaa. Huomaan myös, että se on n.10 vaatekappaletta, joita tulee eniten käytettyä ja joista muodostuu “tyylini kulmakivet”.

Musta-valkoisuudesta on tullut huomaamattani tavaramerkkini, tyylini perusta ja parastahan on se, että vaatteet sopivat myös sisustukseen 🙂

Minun tyylini luottovaatteita ovat: valkoiset kauluspaidat, nahkahousut- ja takki, ne tuovat särmää moneen asuun. Jos kaipaan “väriä” asuun, niin se on joko farkut tai vaikkapa vaalea neule. Suurimmaksi osaksi väripilkuksi minulle riittää punaiseksi lakatut kynnet ja punainen huulipuna.

Tyylikäs ja toimiva arki


Dante6:n Legend nahkatakki (399€) on ihan suosikkini. Se tuo särmää niin puku-lookkiin kuin mekon parinakin. Mustavalkoiset Jerffrey Cambell kengät ovat olleet todellinen löytö UNNA S. shoes & bags -valikoimista. Myös korolliset sandaalit ovat ovat yksi suosikeistani ja Terhi Pölkin korolliset Brandon heelsit olleet kovassa käytössä ja sopivat moneen asuun.

Minulla on ulkona terassilla iso rekki, jolla tuulettuu niin neuleet kuin kauluspaidatkin, myös mekot ja kerran, pari päällä olleet vaattet on hyvä heitää ulos eikä joka käytön jälkeen pesuun. Näin vaatteet säilyvät ja kestävät käyttöä pidempään.

Tyylini on yksinkertainen, vaatteet selkeitä eikä niitä ole liikaa. Minulla on pari pukua, muutamat suorat housut, muutama mekko ja useampi valkoinen kauluspaita sekä muutama erilainen neule. Eri vaateyhdistelmiä tulee silti monta ja huomaan, että sesonkeja on vain kaksi: syksy / talvi, kevät / kesä, jota varten suunnittelen toimivat asukokonaisuudet.

Toisin kuin voisi kuvitella, niin vaikka olen vaatekauppias, ei omassa vaatekaapissani ole paljoa vaatteita. Ehkä juuri siksi tämä työ on ihanaa, kun voi pukea niin eri tyylisiä ja vartaloisia asiakkaita, joille vaatteet, jotka eivät itselle toimi ollenkaan, sopivat. Enkä tosiaan osta vaatteita itselleni, vaan asiakkailleni. Toki tiedän jo sisäänostovaiheessa, että tuon minä haluan seuraavasta mallistosta itselleni, mutta valitsen kaikki omat vaatteeni sillä ajatuksella, että käytän ne sitten myös loppuun.

Arki helpottuu, kun värivalinnat ovat linjassa ja vaatteet helposti keskenään yhdisteltävissä. Minulla on sekä PBO:n että Mos Moshin puvut, mutta harvoin puen saman merkin koko settiä, vaan yhdistelen niitä “eri pareina”. Tässä PBO blazer, Mos Mosh Como pants (119€).

Kotinikin on pitkälti mustavalkoinen. Väriä tuovat pienet väriläiskät tauluissa tai kodin pinnoissa. Rakastan taidetta. Äitini on taitelija ja hänen taulunsa ovat olleen aina kodissani esillä. Nyt myös ystäväpiirissäni on taiteilijoita ja luovia ihmisiä – sisustus on saanut heidän ansiostaan “uutta väriä” ja rakastan taulu-hankintoja matkan varrelta: Sängyn päällä: Stig Baumgartner “Night Studios” -sarjasta. Tyttäreni huoneessa on saman sarjan toinen työ.

Käymme paljon äitini kanssa taidenäyttelyissä. Tässä inspiraatiota Kirsti Tuokon teoksista Taidehallin näyttelyssä tammikuussa.

Kotinikin on pitkälti mustavalkoinen. Väriä tuovat pienet väriläiskät tauluissa tai kodin pinnoissa. Rakastan taidetta. Äitini on taitelija ja hänen taulunsa ovat olleen aina kodissani esillä. Nyt myös ystäväpiirissäni on taiteilijoita ja luovia ihmisiä – sisustus on saanut heidän ansiostaan “uutta väriä” ja rakastan taulu-hankintoja matkan varrelta: Sängyn päällä: Stig Baumgartner “Night Studios” -sarjasta. Tyttäreni huoneessa on saman sarjan toinen työ.

Luottoasioita

Ei liene sattumaan, että Malou C.n konseptistakin on “musta-valkoinen”, musta-valkoisuus on se meidän pukeutumisen “punainen lanka”, mutta perusvärejä on muitakin: harmaa tai sininen, joita maustetaan sesongin tai asiakkaan omilla väreillä. Kaikille musta ei tosiaan sovi, mutta silloinkaan se ei tarkoita etteikö sitä voi käyttää ollenkaan, vaan se, miten sitä yhdistetään, mitä väriä valitaan kasvoja vasten, millä kuosilla mustaa piristetään, on tärkeää. Itselle musta tuntuu sopivan ja väriä tulee punaisista kynsisät ja huulista tai nykyisin näillä Viaminnetin ihanilla korviksilla.

Tämä Mos Moshin Lipa dress (159€) on ollut yksi eniten käytetyistä vaatteista ikinä. Se sopii niin moneen menoon: illanistujaisiin kotona. Töihin nahkahousujen kanssa tai sukkisten ja pitkien saappaiden kanssa, kesällä menee ihan paljain säärin hihat rullattuna. Materiaali on miellyttävä viskoosi, joka pitää värinsä ja itse rakastan tuota pääntien leikkausta.

Ei Toinen kaikkien aikojen “luottomekkoni” on tämä Cos:n monta vuotta vanha “yleissmekko”. Silläkin mennään niin moneen tilaisuuteen ja itsellä se oli viimeksi päällä jouluaattona. Juuri tällaisia vaatteita itse haluan pitää kaapissani, jotka ovat ajattomia, niille on vuoden aikana käyttöä monta kertaa, materiaali ei rypisty, siitä saa asustamalla aina eri näköisen. Rakastan myös suomalaista designia ja olen kiitollinen iittala-ajoilleni, koska sen perua minulla on ihanat astiavalikoimat, joilla kattaa “hienosti” vaikka näin jouluna. Tuolit ovat Harri Koskisen ja ne ovat löytö Artekin “Second cycle” -aitasta.

Asustin tämän Boston-haalarin (259€) suomalaisen Katariina Guthwertin Yleisurhollisuusmitallilla, jonka kuvana komeilee Kaj Franck. Koru on ihana muisto Fiskars-ajoilta ja Design-museon Kaj Franck -näyttelystä. musta-valkoinen seepra-laukkuni on taas löytö Relovesta. Rakastan myös second hand -löytöjä ja kierrätän paljon myös itse. “Toisen roska on toisen aarre”.

Poikani 11v halusi mukaan kuvaan. Sanoin, vedä pikkutakki päälle, nin pääset.” Ja hänhän teki sen. Pikkutakki on tallella Finlandia-talon nelosen tanssiaisista. On tosi hienoa, että helsinkiläiset lapset pääsevät noihin itsenäisyyspäivänjuhliin, oppivat pukeutumaan ja kunnioittamaan näitä tärkeitä juhlapäiviä. Juu kuvauksissa jalkaan jäi jokapäiväiset Adidaksen verkkarit, mutta silti sain kuvaan maailman rakkaimmain kavaljeerin.

Uusi lempivaatteeni on tämä suomalaisen Vestiariumin Boston-haalari. Sekin on niin monikäyttöinen! Eräsä asiakkaani sanoi siitä “juuri sellainen ihan yleisvaate, jonka voi pukea minne vain!” Ja jollet haluat tätä omaan kaappiisi, niin nyt tämä vaate on myös lainattavissa 50€ / viikko uudesta “Rent the look” -mallistosta. Idea lainavaatteilla on, että meillä on paljon vaatteita, joita käytämme vain kerran tai kaksi tai hankimme niitä vain tiettyä tilaisuutta varten. Tätä päivää on ajattelu, että juuri noihin tilaisuuksiin vaatteen voi myös lainata. Tämä on avannut ihan uusia business-mahdollisuuksia ja yllätykseni monet lainavaateyritykset toimivat vain netissä.

Katsotaan siis minkälaisen vastaanoton tämä palvelu saa, mutta me Malou C.llä suhtaudumme erittäin avoimesti kaikkeen uuteen ja kuuntelemme asiakkaidemme toiveita ja tarpeita.

Vaatekaapin suunnittelu kannattaa!

Suosittelemme myös varaamaan henkilökohtaisen My Style -tyylitapaamisen! Itse pidän kovasti näistä kahdenkeskisistä asiakaskohtaamisista, siitä, että saan kuunnella herkällä korvalla asiakkaan arkea, toiveita ja tyyliin liittyviä kysymyksiä. Saan useimmiten heti kiinni siitä, mikä kenellekin sopii ja usein joku merkeistämme vain istuu asiakkaan tyyliin. Parasta palautetta on se, kun kuulen “no tätä en olisi kyllä itse osannut valita” tai “ihanaa, kun kaikki vaatteet sopivat minulle ja ovat käytössä”. Rakastan työtäni. Asiakkaitamme ja olen iloinen, että olen saanut tämän tilaisuuden suunnitella ja toteuttaa omaa visioitani kestävämmästä pukeutumista.

Minun tyylini kulmakivet

  1. Musta, musta-valkoisuus, yksinkertaisuus
  2. Monikäyttöiset ja ajattomat vaatteet kaapissani, jotka toimivat ympäri vuoden
  3. Nahka, joka tuo särmää asuun kuin asuun.
  4. Kenkäaarteet – olen vasta nyt vanhemmiten alkanut arvostaa niin Acnen nilkkureita, Terhi Pölkkejäni samoin kuin “parempia kenikäni” Susanna UNNAS:n mallistoista.
  5. ​Asusteet. Olen aina tykännyt ruusukkeista, korviksista ja sormuksista, niillä saa jujua muuten yksinkertaiseen lookkiin.

Varaa aika hennkilökohtaiseen My Style -tyylitapamiseen tästä.
Tyyli ja stailaus: Mikaela

Kuvat: Emma Ronkainen