Ihanaa olla kotona

Slogan on kyllä hyvä ja sopii erityisesti syksyyn. Lokakuun puolella ollaan ja kaapista on kaivettava esiin neuleet ja aamuisin puettava päälle lämpimämpi ta…

 

 

 

Slogan on kyllä hyvä ja sopii erityisesti syksyyn. Lokakuun puolella ollaan ja kaapista on kaivettava esiin neuleet ja aamuisin puettava päälle lämpimämpi takki. Varma syksyn merkki on myös Habitare-messut, jossa sadat näytteilleasettajat näyttävät meille kotoilun kulmakiviä ja sisustamisen trendejä. Me kävimme myös messuila ja seurasimme sisustusuunnittelija Outi Tammen päivää ja kuvasimme hänen päällään syksyn asuja. 

 

“Nyt muodissa ovat ajattomuus, kestävyys, ekologisuus, luonnonmukaisuus ja pyöreät muodot”, kertoo Outi.

 

 

Outi on upea nainen ja Malou C.lle paras mahdollinen käyntikortti. Asiakaskäynneillään hänellä on usein päällään “tavaramerkkinsä” valkoinen kauluspaita ja neuletakki. Tässä yhdistimme Second Female:n Brook neuletakin (195€) kanssa Mos Moshin Milton Milano -housut (159€). Kuvaustaustana suomalainen Vieser, joka on lattiakaivojen myyntiin ja valmistukseen keskittyvä yritys, joka on toiminut alalla jo yli 40 vuotta. Viime vuosien aikana Vieser on tuonut markkinoille designkannet lattiakaivoille, jotka ovat yhteensopivat Vieserin kaivoratkaisun kanssa. On upea oivallus, että myös kodin kylpyhuoneen viemärit voivat olla kauniita!​

 

 

 

 

“Nyt sisustetaan heinillä, kuivakukilla ja ruukuilla” kertoo Outi 

 

 

Skandinaavinen tyyli toimii niin pukeutumisessa kuin sisustamisessakin. Nähtävissä on sama suuntaus kuin pukeutumisessa: ihmiset panostavat materiaalivalintoihin, valitsevat mielellään ajattomia ja kestäviä ratkaisuja sen sijaan, että ostaisivat halpoja kopioita. Me vietämme kotona niin paljon aikaa, että siihen halutaan panostaa. Hyvä sohva kestää käyttöä ja palvelee monta vuotta. Verhoilulla ja pestävillä päällisillä sohvalle saa monta vuotta lisää. Matot, pintamateriaalit ja värit kannattaa valita niin, että niitä “jaksaa katsella” vuosikymmenen. Parhaita ovat ne asiat, joihin vain rakastumme ja jotka paranevat ajan kanssa. 

 

Pahimpia ovat ne sisustusmokat, jotka harmittavat jo lyhyen ajan jälkeen. Ihan sama pätee vaatevalintoihin: miksi ostaa se halpa neule, kun sen tietää melkein satavarmasti, ettei laatu tule kestämään. Aina hinta ei ole laadun tae, mutta anna ammattilaisten auttaa. Mieti onko väri tai pinta sopiva juuri sinulle, mieti arkeasi ja käyttötarkoitusta. Rakenna tyylisi sinulle sopivaksi: sisustus koko perheelle ja elämäntilanteeseesi sopien.

 

 

 

Värivainnoissa ollaan rohkeampia

Vaikka sisustamisessa suositaan edelleen selkeää, skandinaavista linjaa, ollaan värien käytössä rohkeampia – nyt sohva saa näkyä ja olla samettia, keltainen tai tummanvihreä, kertoo Hakolan luovajohtaja. Annaleena ammentaa inspiraatiota suunnitteluun ja eri sesonkeihin seuraamalla ajan ilmiöitä. Hän matkustaa paljon, seuraa netin, lehtien ja messujen kautta trendejä ja joka keväiset Milanon reissut ovat todella inspiroivia.

 

“Meillä värit ovat käytössä pidempään, ne eivät vaihdu joka sesongin mukaan, vaan sisustuksessa ne ovat pidempään. Värit tulevat aika paljon vaatealan trendien mukaan sisustukseen, niin että ne on ensin vaatteissa ja sitten noin vuoden päästä sisustuksessa. Mutta läheskään kaikki vaatteissa nähdyt trendivärit eivät tule kalusteisiin asti. Nyt okrankeltainen, vaaleanpunainen ja vihreä ovat olleet jo useamman vuoden muodissa. Vaaleanharmaa oli pitkään suosikkisävy, mutta sen ovat selkeästi syrjäyttäneet nyt luonnollisemmat hiekan sävyt“, kertoo Annaleena.

 

 

Oli hauska yhteensattuma, että kun menimme Habitaareen kuvamaan, niin meidän neuleiden värit istuivat niin hyvin Hakolan koko osastoon. Annaleena ihastui Second Female:n keltaiseen Brook boxy cardiganiin (179€) ja myös neule jäi hänen päälleen. Annaleenan koko perhe ovat aina aktiivisesti mukana messuilla, kuvassa äiti ja isä. Väripaletti on kuva “Signals” -osastolta. 

 

 

 

Kodin suunnittelussa suositaan “epätäydellisyyttä”: persoona saa näkyä ja sisustuksesta saattaa löytyä vaikkapa mummon vanha ruokapöytä, jolla rikotaan uutta ja liian kliinistä linjaa.

Pehmeys, muhkeus, verhoilla sisustaminen, sametti ja silkki näkyvät viimeistelyssä,

sanoo Outi.

Hänelle itselleen koti on paikka, jossa saa olla oma itsensä ja levätä. Koti on kehys koko elämälle.
 

 

Miksi sisustussuunnittelijan käyttö kannattaa?

Ihan niin kuin asuvalinnoissakin ammattilaisen käyttö kannattaa aina. Asiakkaan toiveet ja tarpeet kartoitetaan huolellisesti ennen projektin alkamista. Outille on tärkeää, että asiakkaille syntyy tunne, että hän  on olemassa heitä varten. Asiakassuhde on usein monivuotinen ja uudistuksia tehdään elämänvaiheiden muuttuessa; kun rakennetaan omakotitalo, muutetaan, lapset muuttavat pois kotoa, muutetaan itse pienempään jne. Outille asikkaat tulevat useimmiten suostitusten kautta ja hänen valttikorttinsa onkin henkilökohtainen ja erinomainen palvelu: hän tekee minkä lupaa ja hoitaa työt sovitussa aikataulussa . Outi on kiitollinen luotettavista ja hyvistä yhteistyökumppaneistaan, joiden avulla projektit saadaan kaikilta osin laadukkaasti valmiiksi.

Suunnittelijalla on paitsi omakohtaista kokemusta kuin elämänkokemustakin, kuten Outilla kolmen lapsen äitinä . Lukuisten erilaisten ratkaisujen kokeilujen kautta hän osaa välttää samat mokat asiakkaiden kohteissa. Suunnittelija tuntee sekä asiakkaansa että tavarantoimittajansa, ja asiakas välttyy virhehankinnoilta. Usein koti voidaan suunnitella myös ensin kokonaisuutena, jota sitten lähdetään toteuttamaan vaiheittain. Suuunnittelija on kuin “stylisti omassa työssään”: tunnistaa asiakkaan tyylin, rohkaisee ja tukee valinnoissa. 

 

Myös me Malou C.lläkin, olemme kiitollisia hyvistä yhteistyökumppaneista. Me voimme valita meille sopivat yhteistyökumppanit, brandit ja sen ketä haluamme edustaa. Asiakkaamme valitsevat meidät niiden arvojen sekä tyylin perusteella, mitä me konseptina edustamme.

Ja tärkeintä on aina tyytyväinen asiakas.

 

Voita sisustuskonsultaatio!

Lokakuun kilpailuna arvomme yhden 2 tunnin mittaisen sisustuskonsultaation, joka sisältää kotikäynnin pääkaupunkiseudulla. Tapaamisen aikana käydään läpi asiakkaan toiveet, sisustuspulmat tai unelmat. Käynnin aikana Outi tekee konsultoivan ratkaisuehdotuksen, joiden edistämisestä asiakas on itse vastuussa tai voi halutessaan sopia projektin käynnistämisestä Outin kanssa.

Lämmin kiitos Outille heittäytymisestä malliksemme! Oli ihana ja inspiroiva päivä!

Mikaela

Kuvat: Emma Ronkainen

 

#styling #autumn #newlook #business #backtowork #CosterCopenhagen #Dante6 #RuedeFemme #PBO #MosMosh #maloucstyle #fashion