Helmikuun lumikuningatar

Helppo arki asuu syntyy yhdistämällä Rue de Femmen Fernanda-shortsit ja Second Female:n Brook-neule.  Viimeistelimme tyylin  Zion snake-nilkkureilla ja Lumin pikku Tote bagilla.

Helmikuun kuvauksissa meillä oli mallina  ihann Dul-le Niemi.  Ihana Dul-le heittäytyi luontevasti mallin rooliin ja ah, miten hyvältä musta-valkoiset asut näyttävät hänen päällään.

Kuvauspäiväksi sattui tosi luminen pakkaspäivä. Tulimme kaikki töihin tarpoen läpi lumisen kaupungin ja huokasimme yhdestä suusta “kyllä kunnon talvi on ihana!

Talvipäiviä tarvitaan vain kunnolla päälle;  nahkaa, neuleita ja kerroksia.
Parasta näissä asuissa onkin niiden monikäyttöisyys ja se että vaatteet sopivat käytettäväksi suurimman osan vuodesta. Valkoinen väri sopii ehdottomasti talveen, mutta tuo jo lupauksen keväästä. Valkoiseen voi yhdistää kaikkia värejä tai valkoisen eri sävyjä tai eri materiaaleja, ohutta ja lämmintä, niin saat samoihin vaatteisiin vaihtelua.

Dul-le Niemi on 42-vuotias saksalainen, jonka juuret ja perhe ovat Etelä-Koreassa, mutta kokee olevansa ensisijaisesti saksalainen ja Saksa onkin Dul-len synnyinmaa ja saksa hänen kotikielensä. Düsseldorfissa hän tapasi suomalaisen miehensä, Helsingissä tämä kansainvälinen pariskunta on asunut jo 7 vuotta ja nyt kotona kiireisenä heitä pitää myös 3-vuotias tytär.

 Tähän lookkiin valitsimme Second Female:n Indie-nahkahousut, Dante 6:n Mendo blouse, jonka päälle Brook Boxy gardigan. Zion super coolit snake nilkkurit toimivat näihin yksinkertaisiin asuihin mausteena mainiosti!

 

Oma tyyli ja työ ovat löytyneet!

 

Suomessa työasiat loksahtivat Dul-len löytäessään paikkansa Sinituote-yhtiön vientijohtajana  Me kohtasimme Dul-len kanssa Erottajan liikkeessä. Hän bongasi liikkeemme näyteikkunasta mieleisensä neuleen ja kiirehti sisälle muutaman minuutin aikataululla, ennen kuin jatkoi matkaansa tyttärensä päiväkotiin. Dul-len tyyli on hyvin skandinaavinen, yksinkertainen ja pettämätön tyylikäs. Kiinnitin heti huomiota hänen varmaan tyylitajuunsa. Dul-le kertoi ensi tapaamisella rakastavansa skandinaavista designia ja arvostavansa yksinkertaisuutta, selkeitä leikkauksia ja hyvää laatua.

Me Malou C.llä jaamme ehdottomasti saman filosofian: yksi hyvä vaate korvaa moninkertaisesti monta huonoa. Kun suunnittelemme asiakkaan kanssa toimivat ja yhteensopivat asukokonaisuudet, ei vaatekaupoilla tarvitse oikeasti käydä niin usein, eikä vaatekaapin tarvitse pursuta “kaikkea”. Se on ollut Malou C.n punainen lanka ihan alusta asti: “vähemmän on enemmän” ja mallistoon valitaan jos sisäänostovaiheessa vain “best of the best”. Tärkeää on myös näyttää ne ajattomat valinnat yhdistettynä juuri kauden vaatteisiin. Näin vaatekaappiin tulee vaihtelua, kun sen käy läpi pari, kolme kertaa vuodessa.

Yksinkertainen on tyylikästä! Dante 6:n helppohoitoinen Mendo-paitis pysyy koko päivän rypistymättömänä ja siistinä. Nahkahousut sopivat myös businekseen ja niissä viihdyt varmasti.


Valitse vaatteita, joille tiedät olevan paljon käyttöä!

 


Monet asiakkaamme sanovat usein tulessaan käymään, että “se ja se vaate on yhä lempivaatteeni ja olen käyttänyt sitä ja sitä niin paljon!”

Sen me haluamme ehdottomasti kuulla! On ihanaa, että neuletakki on vielä neljän vuoden jälkeen käytössä. Jos sitä on käyttänyt vuodesta vaikka puoli vuotta ja neljän vuoden ajan ei parin sadan neule olekaan enään niin kallis per käyttökerta. Hyvä vaate on hyvä vielä kierrätettynäkin! Huonosta ja halvasta laadusta taas ei saa hyvää, vaikka sen saisi kuinka halvalla.

 

“Ihana kun silloin suosittelit sitä, koska siitä tuli ihan ehdoton suosikkini”.

Tänä keväänä Rue de femme uudisti business-lookin ja toi liivit ja shortsit takaisin katukuvaan! Freja-liivi on ihan mahtava vaate, koska sen voit heittää moneen asuun vielä näyttäväksi “jakuksi”, liivimekoksi, poolon tai neuleen päälle tai myöhemmin keväällä takiksi ja kietoa kaulaan vain ison huivin tai käyttää liiviä kevättrenssien alla.

 

Varma valinnoistaan.

 

Yliopisto-opiskelunsa lomassa, Dul-le toimi monta vuotta saksalaisessa vaateliikkeessä. Myös Dul-le auttoi asiakkaitaan löytämään sopivia asukokonaisuuksia, siksi hän onkin niin varma oman tyylinsä suhteen ja poimii valikoimasta nopeasti ne itselleen sopivat mallit. Vaatteita hän ostaa ajatuksella, että ne ovat pitkäikäisiä, siksi hän saattaa ostaa vaikkpa saman neuleen kahdessa värissä, jos hän tykästyy malliin. Näin kävi tänä talvena uuden Gestuz-merkin neuleelle, kun hän ei osannut päättää, hän päätti ottaa sen molemmissa väreissä: beigenä ja harmaana.

Dul-le kertoi “skandityylin” olleen iso trendi Saksassa ja siellä ihmiset pukeutuivat talvella Pohjoismaiseen tyyliin, mutta vasta Suomessa asuessaan ja näinä lumisina talvina, hän ymmärsi, että paksut parkatakit, pipot ja talvikengät tulevat täällä ihan oikeasti tarpeeseen.

Dul-le rakastaa talvea ja Suomen luontoa.  Hän  lähtee mielellään viikonloppuisin perheensä kanssa pulkkamäkeen tai luistelemaan.  Dul-le rakastaa myös Suomen puhtaita, kotimaisia raaka-aineita, rakastaa marjoja ja kalaa. Me taas rakastamme ruokatrendinä aasialaista keittiötä ja täällä tuliset keitot ja kastikkeet ja laajat maustevalikoimat ovat vallanneet ruokakaupat. Ja kyllähän kuuma chilillä maustettu ruoka sopii hyvin lämmittämään talven pakkasilla.

PBO:n upea stretchsilkkinen Malayas-mekko on malliltaan helppo ja yksinkertainen leikkaukseltaan. Vyöllä saat sen kurottua vyötärötöä istuvaksi, puolipitkät hihat tekevät siitä helpon pitää ihan sellaisenaan tai talveksi yhdistimme asuun Bruuns Bazaarin neulelviiin, paksut sukkahousut ja Zion mallistosta nilkkavartiset maiharit.

 

Silkki ja villa ovat talven lyömätön yhdistelmä!

 

Me otimme mausteväriksi ystävänpäivän ja kevään kunniaksi tämän PBO:n ihanan printin ja materiaalina silkin! Korallin vaaleanpunainen väri sopii monelle ja tämä paisley-printti on ihana yhdistää hiekkaan, siniseen tai mustaan. Me teimme tästä näyttävästä silkkiversiosta kaksi eri stailausta: arki ja juhla-lookit. Tällä hetkellä liivit ovat iso trendi – ihanaa, että ne tekevät nyt 2020-luvulla come backin! Liivi on ihan täydellinen vaate mekkojen ja ohuiden paitisten päälle. Neuleliivi lämmittää, mutta menee pitkällä kevääseen ja hyvin vaikka nahkatakin alla.

PBO:n silkkimekko toimii ihanasti ihan sellaisenaan, eikä se oikein muita asusteita kaipaa. Kengiksi valitsimme Zion “Shoes like candy” -malliston nudet korkkarit.

 

Silkkimekko sopii hyvin myös vaikka  YO-, rippi- tai hääjuhliin. Meistä parhaita vaatteita on sellaiset, joille on mahdollisimman paljon käyttöä. Upea mekko on leikkaukseltaan rento, mutta vartaloa imarteleva. Väri ja kuosi ovat itsessään jo niin näyttävät, että hirveästi tämä ei kaipaa mitään lisää, mutta juhlan tuntua saat käymällä kampaajalla laittamassa näyttävän kampauksen ja juhlameikin.

MALOUC-SPRING-copyright_Emma_Ronkainen--14insta

Dul-lesta mallina oleminen oli kivaa! Hän olikin superluonnollinen ja kuvauksellinen. Hän todella sopi lumikungattareksi näihin kuviin. Olemme kiitollisia, että saimme näyttää mallistomme kansainväliset kasvot. Skandinaavinen ja aasialainen tyyli kohtaavat upeasti toisensa. Kummassakin ilmenee minimalistisuus, ihana selkeys ja puhtaus. Musta-valkoisuus kuuluu mielestämme vaatekaapin perusteisiin, vaikka musta ei ole kaikkien lempivärejä, on se monelle koko vaatikaapin perusta. Mutta  sen tilalle voi ottaa vaikka tummansinisen perusväriksi ja rakentaa sen ympärille oman väripalettinsa. Keväälle se voi olla hiekka, valkoinen ja joku keväinen mausteväri. Valkoinen sopii monelle ja moneen! Sitä arastellaan aivan turhaa, kunhan vaate on pestävissä. 

Malouc_spring-8916-Edit-2 insta3

Muistathan, että meille voit varata henkilökohtaisen My Style -tyylitapaamisen, jolloin teemme kanssasi tämän: kartoitamme tyylisi, vartalotyyppisi, tarpeesi ja vaatekaappisi olemassa olevat “kulmakivet”.
Sitten suunnittelemme ja ehdotamme juuri sinulle ja sinun tarpeisiisi sopiva asuja. Näin saat niillä muutamilla luottovaatteilla rakennettua itsellesi toimivia asukokonaisuuksia ja perusvaatteisiin vaihtelua erilaisilla yhdistelmillä. Ehdotamme usein, jota et olisi itse valinnut, mutta juuri niistä vaatteista saattaa tulla niitä ihan lempivaatteita juuri siksi, koska niissä on jujua tai se täydellinen “juttu” juuri sinulle. Tervetuloa siis rohkeasti ja avoimin mielin kokeilemaan!

Vaikka talvesta tykkäämmekin, niin ihanaa on, että nyt  käymme  varmuudella kevättä kohden! Kauppa on juuri nyt täynnä  kevään uutuuksia!

Tapaamisiin!

t. Mikaela

Tyyli: Mikaela
Kuvat: Emma Ronkainen
Malli: Dul-le Niemi
Asusteet: Kengät Zio
Laukut: Lumi Accessories