“C FOR COPENHAGEN”

Minulta kysytään usein “mistä Malou C. nimi tulee?” Malou on tanskalaisen naisen nimi. Konseptin lähtökohta on olla skandinaavinen, selkeä ja tyylikäs – kaik…

 

 

Minulta kysytään usein “mistä Malou C. nimi tulee?” Malou on tanskalaisen naisen nimi. 

Konseptin lähtökohta on olla skandinaavinen, selkeä ja tyylikäs – kaikkea mitä tanskalainen design ja tyyli parhaimmillaan ovat. Meille myös yksilöllisyys oli alusta alkaen tärkeää, siksi merkitys “My look and feel”, tyyli ja sen ilmentymä, kätkeytyy myös Malou-nimeen.

Kirjain C. nimessä tulee monista hyvistä C-sanoista: clothing, companion, conviniency, confident ja Copenhagen. Noihin sanoihin kätkeytyy myös palvelumme punainen lanka. 

 

Tapasin ensi kertaa Coster Copenhagin toisen omistajista Chris Costerin, joka kertoi heidän tarinansa ja design-filosofiastaan. 

 

“Coster Copenhagen designs clothes for the women who want to feel comfortable and well-dressed. The clean, organic lines and the bright colors of this cool Nordic style are also reflected in the styles from Coster Copenhagen and together they form an inspiring unity. At Coster Copenhagen it is important that quality must always be unique and at a fair price.” 

 

Merkin pääsuunnittelija on Chrisin vaimo Pia Coster. Meille on jo saapunut Costerin alustoppeja.

Tulossa on mm. nahkahousut, puku sekä loistavia t-paitoja. Katsastan innolla heidän uudet mallistonsa.

 

CIFF – Copenhagen International Fashion Fair AW 2019

 

Luodessani Malou C. konseptia, olin totaalisen kyllästynyt matkustamiseen ja työmatkoihin. Ajattelin, että olisi ihanaa, kun ei tarvitsisi enää reissata. Halusin kauppani sijaitsevan lähellä kotia, halusin käydä vain pari kertaa vuodessa Köpiksen muotimessuilla ja niin olen nyt viimeiset 4 vuotta tehnyt. Työmatkani on 7 minuuttia. Messumatkat ovat aina intensiivisiä, täynnä tapaamisia, uusia merkkejä, ideoita, inspiraatiota, ihmisten ihailua, inspiroitumista ja brändien edustajien ja omistajien tapaamisia, mutta näistä työmatkoista nautin!

 

Muistan kuinka ensimmäisellä kerralla olin pyörtyä halli toisensa perään täyttyvistä vaatemerkeistä. Olin onneksi suunnitellut minkä tyylisiä ja mitä merkkejä meille haluaisin. Tämän jälkeen oli helppo tehdä lopullisia valintoja. Silti olen 4 vuodessa olen jättänyt pois jo 3 merkkiä, ottanut tilalle 4 uutta. Asiakkaat päättävät viime kädessä mitä meillä myydään. Jos jokin merkki ei täytä vaikkapa laatuvaatimuksiamme, ei oikein istu tai sovi kokonaisuuteen, se jätetään pois ja tilalle otetaan jokin muu – maailma ja Tanska ovat täynnä upeita brändejä.

 

RAKASTAN MYÖS HOLLANTIA

 

Minulla on myös henkilökohtainen suhde Hollantiin. Olen asunut siellä 3,5 vuotta, lasteni isä on hollantilainen ja tuo pikkuinen, pikkuisen crazy, kotoinen maa sulatti kyllä sydämeni. Hollanti on myös iso muoti maa ja sieltä tulee toinen uutuusmerkkimme Dante6.

 

Iloiset Dante6:n edustajat

 

 

“The journey started in The Netherlands and transformed into an international adventure expanding into 12 countries currently, aiming at a global success story. Designed by Evelyne and her team they transformed their love for high-end qualites and clean silhouettes in to affordable pieces of luxury made for the cosmopolitan woman who is confident in life and combines fashion trends effortlessly with her own unique style.“

 

Vance dress on militarinen safarinainen, hinta 179€. Legend-nahkatakki 399€ ja tätä takkia on saatavilla koot: 1-5 eli 34-42 ja tämä on täydennettävissä ympäri vuoden. Itse ihastuin takkiin heti! Minun takkini kokoni on 3.

 

Meille Dante6:n mallistosta on saapunut jo tämä upea Vance dress sekä nimensä mukaisesti legendaarinen Legend leather jacket. Tässä mallilla ja kauppiaan päällä. Takista on tullut jo todellinen suosikkini, koska siinä vain kaikki on kohdillaan: nahka, leikkaukset ja asenne. Tältä merkiltä on tulossa ihania neuletakkeja, yläosia, lisää nahkaa.. ja laatu ja leikkaukset toimivat todella.

 

TÄRKEÄÄ ON NÄHDÄ MYÖS KÖPIKSEN KATUKUVA

 

Messuilla, messujen aikaan, Köpiksessä voi nähdä koko muodin kirjon. Siellä on samaan aikaan liikenteessä niin brändien edustajat, ostajat, liikkeiden omistajat kuin sadat tai tuhannet muutkin muodista kiinnostuneet ihmiset ja kaikki tietysti pistävät “parastaan” päälle. Välillä asut alkavat naurattamaan, välillä sitä on vain että “wau”, kun aika monilla on tyylissään kaikki niin kohdillaan. Itse sanoisin myös, että myös hiusten leikkuaus, värit ja asusteet erottuvat aina. Tai se näennäisen rento, jopa vähän “hompsuinen huolella harkittu look” näkyy katukuvassa. Köpiksen keskustassa käynti on myös “must do”, koska siellä näkee myös sen ihan tavallisen katukuvan, joka sekin on Köpiksessä todella OK ja tyylikäs. 

 

Mm. sieltä me myyjät, stailaajat ja kaikki, jotka teemme asiakkaiden ja vaatteiden parissa töitä, ammennamme trendit ja ideat kuinka yhdistellä settejä uudella tavalla. Näemme mikä juuri nyt on IN, mikä toimii, mikä ei ja varmaa on se, että ihan sellaisenaan emme varmasti saa näitä settejä asiakkaidemme päälle, vai mitä mieltä olette?

 

Kuvat ovat otettu cphfw instagram-feedistä. Olisi ihanaa, kun itsekin ehtisi keskittyä ihan vain katukuvan kuvaamiseen, mutta yleensä päivä menee nopeasti kun katsoo 10-20 eri brändiä ja mallistoa ja käy läpi useamman messuhallin Bellacenterissä ja Revolverissä.

 

Mutta ihanaa on katsoa näitä muotinikkareita. Ihanaa on tuoda omille asiakkaille ideoita asujen viimeistelyyn. Aika usein inspiroidun itse jostakin merkistä, joka toimii täydellisesti yhteen asiakkaan tyylin kanssa ja siitä on helppo lähteä suunnittelmaan toimivia asukokonaisuuksia. Eli kiitos meidän hyvien brändien ja heidän suunnittelijatiimien, me voimme suunnitella asuja teille ja yhdistellä vielä keskekään eri merkkien vahvuuksia.

 

PBO on ollut meille alusta asti loistava brändi. Tulossa on merkin 25-vuotis juhlavuosi ja meille se tarkoittaa monia upeita uutuuksia ja mm. koko peruspuvuston uudistumisen – tervetuloa sovittamaan uudet mallit heti elo-syyskuussa!

 

MESSUILTA MALOU C.N MALLISTOIKSI

 

Suurimmalla osalla merkeistämme on Suomessa hyvät agentit tai maahantuojat, joilla on aivan huippu myyntiedustajat töissä. Itse olen ainakin todella kiitollinen näistä ihmisistä, joiden kanssa saan tehdä töitä! Se on kaikkien yhteinen etu, että kauppaan tai konseptiin valitaan juuri sen oman asiakaskunnan näköiset tuotteet. Meille Malou C.lle se on vielä erityisen tärkeää, että punainen lanka tai sanoisinko musta-valkoinen lanka, säilyy eri merkkejä valitetessa ja se että mahdollisimman moni tuote on helppo yhdistää keskenään. Me myymme lopulta asiakkaillemme vain heidän omaan tyyliään ja sitä tunnetta, että joku asu tuntuu “juuri omalta”. Valinnat lisäävät itsevarmuuutaa ja tunnetta, että asiakas voi keskittyä muihin asioihin, kuin miettimään miltä näyttää, miltä tuntuu tai toimiiko asu.

Sen sijaan hän tietää olevansa paras versio itsestään ja koko olemus huokuu tyylikästä, skandinaavista, aikuista, business tai casualimpaa tai särmää itsevarmuutta.

 

MITÄ SIIS LUVASSA TÄNÄ SYKY / TALVI -SESONKINA

 

Alku syksy on vielä melko värikästä. 70-luvun innoitus näkyy ja tuntuu neuleina, ruutuna, mekkoina, nahkana. Tyyli voi olla pikkuisen boheemi tai se voi olla juuri niin business tai särmä kuin itse haluat. Värivalinnat vaikuttavat isosta siihen miltä juuri sinä näytät. Musta-valkoinen tai sininen, harmaa ovat aina hyvä perusta tai koko tyylin juju. Toiset kantavat ihanasti tuon näennäisen rennon skandi-lookin, joka yhdistelee rennosti pitkiä mekkoja, blazereita, bootseja, nahkatakkeja tai farkkuja ja rentoja neuleita ja paitoja. 

 

Toisille taas se oma “varma linja” on juuri se juju ja tyylin ydin – sinun ei ole pakko käyttää värejä tai printtejä, jolleivat ne omalta tunnu. Me autamme sitten lopullisten asujen valinnassa, oikeiden kokojen ja leikkausten kanssa, ehdotomme värejä tai tai jotain muuta uutta, mutta sinä teet lopulliset valinna. Sanonta “muoti muuttuu, mutta tyyli pysyy” on vain niin totta. Hyvää vaatteeseen kun ei ihan oikeasti kyllästy koskaan tai ainakaan niin nopeasti. 

 

Siksi me teemme töitä myös sen eteen, että jo meidän sisäänostovalinnat olisivat mahdollisimman aikaa kestäviä, sellaisia joita sinä käyttäisit mahdollisimman pitkään, joka päivä tai vaatteen loppuun. Niitä lempivaatteita, joiden tilalle haluat hankkia uudet samanlaiset. 

 

Tervetuloa heti elo-syyskuussa löytämään uusi sinä tai täydentämään juuri sinun tyyliset asut! Lopulta muodissa ja pukeutumisessa ei lopulta ole kyse vaatteista, vaan omasta persoonasta, oikeudesta ja kyvystä ilmaista itseään. Tyylistä ja siitä, että jotkut kokonaisuudet saavat meidät vain näyttämään “awosome” tai “stylish” tai jokin look tai materiaali saa olon tuntumaan itsevarmalta, ihanalta, haluttavalta – vaatteet yksinkertaisesti saavat meidät näyttämään muille parhaat puolelemme.

 

Yritimme kuvata uusia settejä samalla reissulla, mutta olosuhteet eivät oikein suosineet: satoi vettä, oli pilvistä ja tällaisia pieniä “aurinkolasit tarttuivat tukkaan, niin että oli mentävät kampaamoon irroittamaan ne” sattui useampi. No usein on hyvä osata nauraa myös itselleen. Matkassa mukana oli Dante6:n ihana nahkarotsi, jonka kanssa olemme olleet erottomattomat ever since. Takin alla Rue de Femmen Cassie shirt (99€)

 

 

Lämmölla,

 

Mikaela

Malou C. – enemmän kuin vaateliike

 

 

Köpiksen kuvat: Hash Varsani | atelierdigital.fi
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#stailaus #maloucstyle #mystyle #style #styling #fashion #scandinavianstyle #summer #ruedefemme #selectedfemme