ASUT SUUNNITELTU ISTUVIKSI

Pari viikkoa sitten malliksemme heittäytyi viestintäkonsultti Sallamaari Muhonen, 54 v. Hän on upea, aikuinen nainen ja myös asiakkaamme. Juuri Sallamaarin k…

 

 

Pari viikkoa sitten malliksemme heittäytyi viestintäkonsultti Sallamaari Muhonen, 54 v. Hän on upea, aikuinen nainen ja myös asiakkaamme. Juuri Sallamaarin kaltaisia naisia varten palvelumme ja valikoimamme ovat olemassa. Kun hän istuu päivät pitkät palavereissa tai on puhujana lavalla, vaatteilta vaaditaan istuvuutta ja siistinä pysymistä koko päivän. Usein päivä jatkuu iltaisin hallituksen kokoukseen tai johonkin rientoon – aikaa vaatekaupoilla juoksemiseen ei siis ole.

 

 

 

MIKSI EMME KÄYTTÄISI PUKEUTUMISPALVELUJA?

 

Sallamaari kiteytti asian hyvin: ”Käyttäähän ihminen personal traineria tai valmentajaakin, kun hän haluaa päästä kuntoon tai opetella uuden lajin.” Nykyään ihmisillä on monelle asialle luottotekijänsä, esim. PT, kampaaja, kauneushoitola tai kynsientekijä.  Miksi ihmeessä emme siis käyttäisi myös pukeutumispalvelua?
 

 

 

”Tämän ikäisenä ja näissä tehtävissä arvostaa luottokauppaa, jossa autetaan valitsemaan sopivat vaatteet. Vaatteiden hankinta on myös nopeampaa, kun valikoima on kuin itselle tehty.” Näin Sallamaari kiittelee asiointiaan Malou C.llä. Aikaa ja rahaa säästyy, sen sijaan että haahuilisi yksinään tavaratalossa tai yrittäisi kiireessä rakentaa sopivia asuja.
 

 

Nuorena Sallamaarin käyntikortti oli ”räväkkä ja erottuva”, sillä punk ja hätkähdyttäminen kuuluivat kuvioon. Nyt asennetta ja omaa itseä ei tarvitse enää alleviivata. Päinvastoin tarkoituksena on, ettei ulkomuoto vie huomiota siltä, mitä asiantuntija sanoo.

 

VAATTEILTAKIN VAADITAAN NYT ENEMMÄN 

 

Sallamaarin arki on aikataulutettua, joten vaatekaupoilla kiertely ei tunnu rentouttavimmalta vaihtoehdolta vapaahetkien viettoon. Päivät kuluvat toimistolla, asiakastapaamisissa ja usein iltaisin eri yritysten hallitusten kokouksissa. ”Työni on pitkälti istumista. Haluan vaatteideni olevan mukavia ja joustavia, ja asun on pysyttävä siistinä koko päivän. Uran tässä vaiheessa särmää asennetta tai omaa persoonaa ei tarvitse enää korostaa. Asuni ei ole pääroolissa varsinkaan silloin, kun olen kouluttamassa tai puhumassa lavalla”, hän kuvailee. Sallamaari jakaakin vinkin: ”Esiintymisasuissa on huomioitava mukavuus ja esimerkiksi mikitys. On tärkeää, että vaatteet voi unohtaa ja keskittyä itse aiheeseen.

Sallamaari kertoo, että kuulemma moni asiakas on päätynyt valitsemaan hänet puhujaksi tai kouluttajaksi, koska hän on niin energisoiva lavalla. Hyvä vaate tai asu tukeekin fiilistä, jolla asiakkaan toiveeseen pystyy vastaamaan.

 

 

PUKEUTUMISEN EI TARVITSE HUUTAA

“HUOMATKAA MINUT”

 

Sallamaari kuuluu naisiin, joita muoti kiinnostaa kulttuuri-ilmiönä. Nykyroolissaan ja vastuutehtävissäei hänen mielestään ole tarkoituksenmukaista kulkea ”minttuvesalana”, vaikka samaan hengenvetoon Sallamaari kertoo arvostavansa paljon stylistien ja muiden tyylin ammattilaisten osaamista ja suunnannäyttöä. Oman tyylinsä hän pyrkii rakentamaan nykyään mieluummin asiantuntemuksen kuin huomion herättämisen varaan. 

 

 

Malou C.llä on asiakkaina myös paljon naisia, jotka sanovat, ettei heitä pukeutuminen voisi vähempää kiinnostaa. Heidän on kuitenkin oltava edukseen ns. pukumiesten parissa tai puolestaan oma työrooli määrittää tyylin – nämä asiakkaat ovat meille erityisen tervetulleita! Rakennamme heille tyylin ja sen mukaisesti useamman asukokonaisuuden alusta alkaen siten, että asiakas tuntee olonsa omaksi itsekseen.

 

SALLAMAARIN TYYLIN PERUSTA

 

Mekot ovat mahtavia! Sallamaari kerääkin vintage-mekkoja, joita käyttää kesällä ja työkeikoilla – onhan niissä taskut mikrofonin lähettimelle. Nämä vanhat Marimekot harvoin kuitenkaan sopivat asiantuntijan asuiksi.

 

Siksi Mos Moshin suorat housut ja helpot yläosat ovat Sallamaarille kaapin olennaisimmat vaatteet. Samoin blazer sopii niitä päiviä varten, kun pitää olla timmimpi. Sallamaarin tärkeimmät ”asusteet” ovat hyvät yöunet ja värikkäät huivit. Oura-älysormusta ja vihkisormustaan kummempia koruja Sallamaari ei juuri käytä.

”Olipa virkistävää heittäytyä tällaiseen kuvaustilanteeseen, kun konsulttina hoitaa päivät pitkät asiakkaiden haasteita ja kriisitilanteita. Ihanaa antaa välillä jonkun toisen päättää.”

 

Kiitos mahtavasta kuvaushetkestä Sallamaari – olet upea! 

 

 

Uskokaa pois, jokainen meistä on ihana sellaisena kuin on, annetaan ammattilaisten tehdä se myös näkyväksi.

 

Mikaela

Malou C. – enemmän kuin vaateliike

 

Tyyli: Mikaela / Malou C.

Hiukset ja meikki: Jaana Lauronen

Kuvat: Mirkku Merimaa / Ihana Elämys

www.ihanaelamys.fi

 

 

 

#persoona #persoonallisuus #tyyli #asukokonaisuus #hallitusammattilainen #palaveri #kiire #pukeutumispalvelu #mystyle #mosmosh #omybagamsterdam #secondfemale #apair